Esbjerg Ungdomsskole vil have flere elever ud i det fri

Med det nye projekt ”Udeliv” vil Esbjerg Ungdomsskole sætte gang i flere udendørs aktiviteter

Af Martin Kjærgaard | makjni@mail.dmjx.dk | 13. marts 2018

Esbjerg Ungdomsskole og Nikko Derbyshire, der arbejder på Esbjerg Ungdomsskole, har i en længere periode forsøgt at få flere lærere og deres elever til at benytte sig af tilbud om udendørs aktiviteter.

Fremover vil Esbjerg Ungdomsskole gerne hjælpe med at få mere af undervisningen til at foregå udenfor. Foto af Martin Kjærgaard

 

Tilbuddene, som er gratis at benytte sig af for skolerne, går ud på, at de kan få en certificeret instruktør med ud i det fri, så de kan være fysisk aktive og få gode naturoplevelser.

Aktiviteter i det fri vil oftest forbindes med idræt, da eleverne kan komme ud og røre sig, men egentlig er det helt op til underviserne at bestemme, i hvilke fag de vil gøre brug af tilbuddene.

”Bare fordi det er en kanotur, er der jo ikke nogen, der siger, man ikke samtidig kan tage vandprøver, og dermed er det biologi, du samtidig har med,” siger Nikko Derbyshire.

Tidligere har der været forsøgt med nogle plastickasser, der på forhånd var pakket med alle de ting, der skulle bruges til friluftsaktiviteter, hvor lærerne skulle komme og hente dem. Det blev dog ikke benyttet særligt meget, da mange lærere mente, det var for omfattende med blandt andet sikkerhedsinstrukser. Derfor blev ”Udeliv” startet.

”Håbet er, at vi gerne skal nå 2500 elever på et år. Så ville jeg kalde det en meget stor succes,” siger Nikko Derbyshire.

Der er altså store forhåbninger til ”Udeliv”, som Nikko Derbyshire står i front for. Underviserne kan altså tage kontakt til Esbjerg Ungdomsskole, og så vil han tage ud og stå for de udendørs aktiviteter.

,
3 comments on “Esbjerg Ungdomsskole vil have flere elever ud i det fri

Comments are closed.